Bizden Haberler

9 yıldır yumurta büyüklüğünde taşıdığı taştan kurtuldu

9 yıldır yumurta büyüklüğünde taşıdığı taştan kurtuldu


Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde dokuz yıldır mesanesinde yumurta büyüklüğünde taş ile yaşayan yaşlı adam, ağrılardan duramayacak hale gelince yapılan ameliyatta taştan kurtuldu.
Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde ikamet eden Hasan Bi, yaklaşık 9 yıldır mesanesinde yumurta büyüklüğünde taş taşıyor. Zamanla taşın düşeceğini düşünerek 9 yıldır çeşitli tedaviler gören ve yöntemler deneyen Hasan Bi, son yıllarda ağrılarının artması üzerine Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine müracaat etti. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan tarafından muayene edilen Hasan Bi, mesanesinde taşıdığı taşın düşmemesi üzerine ameliyat olma kararı aldı. Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinde gerçekleştirilen açık ameliyat sonrasında Hasan Bi, mesanesinde taşıdığı yumurta büyüklüğündeki taştan kurtuldu. Sağlığına kavuşan Bi, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasıyla taburcu edildi.
“Hem prostatı hem de mesanedeki taşı aynı ameliyatta aldık”
Hastanın bir yıl önce hastaneye geldiğini söyleyen Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, “Daha öncesinde kendisine ilaç tedavisi uyguladık. Fakat ilaç tedavisinden yeterli faydayı görmedi. Dolayısıyla biz, prostatından önce biyopsi yaptık, temiz gelmesi üzerine hastamıza açık prostat ameliyatı yaptık. Mesanesinde taşta vardı. Taşı da aynı ameliyat seansında çıkartmış olduk. Ameliyatımız güzel geçti, hastanemizde hastamızın tedavisi tamamlandı ve kendisini taburcu ediyoruz” dedi.


Mesanesinden çıkan taşın büyüklüğünün 5 santimetre çapında olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, “Bu hastamız için çıkarttığımız taş, küçük olmayan bir taş yani büyük bir taştı. Zaten endoskopik olarak bu taşları kırmakta çok uzun zaman alıyor. Bizlerde hem prostatı hem de mesanedeki taşı açık ameliyatta aynı seansta almış olduk” diye konuştu.
“9-10 yıldır bu taşı taşıyorum, düşer diye bekledim ama düşmedi”
Şenpazar ilçesinden Kastamonu’ya gelerek Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine müracaat ettiğini ifade eden Hasan Bi, “İdrar yollarım tıkalıydı, bu yüzden idrarımı yapamıyordum. O yüzden doktora geldim. Bana hap verdi, belki hap ile önleyebiliriz dedi. İdrar yolların apse kapmış dedi. Hap ile geçmedi. Biz yine tekrar geldik hastaneye. Çocuklarım, alıp beni götürdü hastaneye. Şimdi iyiyim fakat az da olsa ağrım var, o kadarda olacak. Bu kadar da ağrı olur artık. Bu taşı ben yaklaşık 9-10 yıldır taşıyorum. Benim ağrılarım vardı. Şimdiye kadar hep geçer diye umursamadım, düşer dedik ama düşmedi. Düşmenin de çaresi yokmuş. Bir hayli büyük bir taş, yumurta büyüklüğü kadar taş var. İyiyim, şimdi yatıyorum, 6 gün sonra taburcu edeceklerini söylediler” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Tags: ,deneme